För speciella ögonblick
inicio betyder början, början på något nytt
Välkommen till vår värld av ljus, doftpinnar, servetter, presentpapper och engångsartiklar. Produkter som på ett enkelt sätt lämnar en känsla av nystart. Vi bygger koncept och är noggranna vid valen av kvalitet, färger, mönster och matchning. Färger och mönster har stor betydelse och vi är hela tiden fokuserade på att fånga in nya trender.
Med fokus på miljö och återvinning
Svanenmärkta engångsartiklar tillverkade av papper från skogar som fått växa upp enligt hållbarhetsprinciper (PEFC). Svanenmärkta ljus som är tillverkade i 100% stearin med en minimal belastning på miljön.
Brandsäkerhet
- Använd lämpligt ljusfat eller ljusstake i brandsäkert material som keramik, sten eller liknande.
- Ställ aldrig ljus för nära gardiner och andra textiler.
- Dekorera med icke brännbart material som sand, sten, glas eller snäckor.
- Håll brinnande ljus utom räckhåll för barn och djur.
- Ställ aldrig ljus i drag. Drag får ljuset att sota.
- Håll minst 10 cm avstånd mellan ljus. Ju tjockare ljus, desto större avstånd rekommenderas. Fel placering kan göra att ljuset rinner kraftigt och smälter snabbare.
- Veken bör inte vara längre än 1 cm, gärna kortare. Detta för att ljuset inte ska brinna onödigt snabbt eller få en hög och flackande låga.
- Placera inga ljus på TV, annan elektronik eller varm källa.
- Lämna aldrig ljus utan uppsyn.
- Flytta aldrig ett brinnande ljus, vaxen är varm!
- Släck doftljus och ljus i glas efter 2-3 timmar. Små eller smala glas kan lätt bli överhettade. Det mjuka vaxet fortsätter att dofta även efter att ljuset släckts.
- Ljus avger mer värme åt det håll veken pekar. Vrid därför ljusen ut från varandra.
- Använd endast marschaller utomhus och flytta den aldrig varm
- Släck marschaller med hjälp av en plåt eller ett lock.
- Släck aldrig ljus eller marschaller med vatten eller snö.
TIPS! Sätt upp en påminnelse på din ytterdörr om att släcka ljusen.
Tips och Råd
Vad gör jag om mitt ljus sotar och flamman flaxar?
Om du ser en flaxande eller sotande flamma på ljuset kan veken vara för lång. Släck ljuset och klipp ner veken till max 1 cm innan du tänder ljuset igen. Är det ett blockljus så kan kanten på ljuset vara för hög. Skär ner kanten och flamman bör lugna sig.
Hur får jag bort ljusvax från textiler?
Vänta tills vaxen har stelnat. Plocka sedan bort den stela vaxen så gott det går. Ta sedan fram ett strykjärn. Placera tyget mellan två ark hushållspapper. För att inte bränna pappret, lägg ett oömt tyg ovanpå pappret och stryk med det varma strykjärnet. Vaxet sugs nu upp av pappret. Använd sedan fläckborttagning och tvätta tyget som vanligt.
Varför har jag kvar vax i kanterna på mitt värmeljus?
Det är viktigt att vaxet är helt flytande på toppen av ljuset och att värmen har nått kanterna innan ljuset släcks, för att undvika att bränna en tunnel ner i ljuset. En tunnel gör att veken och vaxet mister kontakt och ljuset går då inte att tända.
Hur fungerar värmeljus i plastkopp, smälter inte plasten?
Värmeljus i plastkopp kan påverkas av värmen från ljushållare i metall. Värmen från metallen kan göra så att plasten krymper eller smälter. Värmeljus i plastkopp bör därför ha mer luftutrymme än värmeljus i aluminiumkopp.
Varför brinner mitt ljus upp snabbare i lykta?
I en lykta är det viktigt att ljuset får tillräckligt med lufttillförsel. Ställ gärna dörren på lyktan på glänt så blir ljuset och lyktan inte lika upphettat. Ju varmare, desto snabbare brinner ljuset upp.
Placerar du ett blockljus i en glasbehållare bör flamman vara 2/3 av höjden av behållaren. Detta kan korrigeras med hjälp av t.ex. sand i botten av glaset när ljuset brinner neråt.
Hur förvarar jag mina ljus?
Förvara alltid dina ljus under 25 grader.
Visar 1–24 av 500 resultat